Снимка: БГНЕС

Ексхумация на тялото на старши лейтенант Тодор Манчев показа, че той може би не се е самоубил, а е бил убит.

Още по темата

Офицерът бе открит прострелян на 19 юли в спалното помещение на полигона "Ново село". При аутопсията бе открит куршумът, който е убил лейтенантът. Фаталният изстрел е произведен отгоре-надолу, като куршумът минава от горната част на главата, което кара разследващите да вярват, че Манчев е бил убит.

По повод на новата информация, от парламентарната група на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг. Те призоваха Румен Радев да освободи от длъжност шефа на военна полиция.

"Това е прикриване на убийство от страна на разследващите, които са част от военна полиция", заяви Тома Биков.

"Този случай е синтез, еманация на целия начин, по който управлява служебното правителство на Румен Радев", каза Даниел Митов.

"Формалното разследване, опитът да се прикрие убийство, е начинът, по който функционира цялата администрация, управлявана от президента Радев. Целта е да му бъде осигуряван непрекъснат комфорт и да бъдат назначавани хора, лично от него, на които той има лично доверие, за да му бъде осигурен не само комфорт на изборите, а и ресурс и логистична подкрепа, за да спечели втори мандат. Това е единствената цел. Тези хора не се спират пред нищо, дори и да прикриват престъпление, включително убийство, за да може техният патрон, техният кръсник, Румен Радев, да си спечели втория мандат и те да си запазят постовете", добави още Митов.

Той припомни, че Радев дава генералско звание на Сотиров и призова той повече да не бъде държавен глава на следващите избори.

"Първото нещо, което трябва да се случи, е още днес Румен Радев да освободи от длъжност шефа на военна полиция. Този човек има пряка отговорност за това, което се е случило през последните месеци и по отношение на прикриването на това убийство с версията за самоубийство. Докато този човек изпълнява своята длъжност, има опасност да бъдат потулени още доказателства. Министърът на отбраната, който е изключително запознат с това, което се случва, незабавно трябва да подаде оставка, поискана от Румен Радев. Обръщаме се към Радев, защото той е ръководителят на тези хора", заяви Тома Биков.

"Трябва да се осигури пълна прозрачност на това, което се случва във военна полиция и всички, които са участвали в по някакъв начин в това разследване, да бъдат вкарани в списъка със заподозрени", добави още той.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase