Снимка: БГНЕС

"Не съм пращал аз Татяна Дончева в офиса на Руди в 17:30 вечерта - вероятно му иска адвокатски услуги. Тя да си понесе последствията за това, което е говорила. Радостин Василев е готов да отиде на полиграф, за да докаже думите си“. Това каза лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов във връзка със скандала и твърденията за подкуп от страна на Татяна Дончева.

Той коментира и скандалите във връзка с бюджета на ДОО и пенсиите.

„Това, което се вижда в парламента, е, че абсолютно не им пука за хората с това, което направиха вчера. Едно наддаване, маскирано под формата на грижа за пенсионерите, а всъщност се залагат едни разходи, които ги няма“.

Той даде следния пример: „Ако България е едно семейство с майка, баща, две деца и двама пенсионери и са с 2000 лв. месечен доход. В момента това семейство решава да си купи хотел на морето за 1 млн. лв. Откъде ще дойдат парите?“

"Единственият вариант е да се вземе заем и после този заем, плюс храни и всичко останало, трябва да се поддържа с 2000 лв., което е невъзможно", каза още Йорданов.

„Бюджетът е ясен - има едни 2 млрд. лв. повече, които евентуално могат да бъдат събрани, а разходите, които се залагат, са много повече“, допълни той.

„ДПС, ГЕРБ и БСП в момента се подиграват с всички българи“, каза Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase