Снимка: БГНЕС

След скандала и обвиненията от депутати от ИТН, че Татяна Донева от ИБГНИ е предлага подкуп за разцепването на ПГ на партията на Слави Трифонов, ГЕРБ призова президента Румен Радев да разпусне парламента възможно най-бързо.

Всеки ден забавяне ще струва доверието в политическата система и още изгорени мостове между политическите сили. Време е да загърбим тяснопартийния си интерес и да защитим интереса на обществото, а то с всеки изминал ден на този парламент ще губи все повече доверие в институциите и в държавата, отсече в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Още по темата
Ако работата на НС бъде удължена по изкуствен начин от президента, ще внесем искане за създаване на анкетна комисия по казуса на Дончева – Йорданов, за да може да се изяснят поне отчасти отношенията между партиите на промяната, предупреди той.

Според него тежкият политически скандал, който се разиграва през последните дни, не бива да остава без последствия.

ПГ на ГЕРБ няма да заеме страна в този спор, няма да си позволи да раздава присъди и морални оценки, но сме длъжни да потърсим истината, а това е, че хора които преди изборите твърдяха, че ще управляват заедно, си отправят сега тежки обвинения, за които трябва да си понесат отговорността, каза Биков.

Той смята, че в случая или Дончева, или Тошко Йорданов лъжат и който го прави няма място в парламента.

Една от двете страни лъже и трябва да направим всичко възможно истината да излезе наяве, настоя депутатът от ГЕРБ.

Случващото се през последните месеци е подигравка с протестиращите от лятото на миналата година, както и с останалите, които плащат цената за политическата неграмотност и безидейността на партиите на промяната. Промяната се случи, но не за добро – партиите на промяната пропиляха няколко месеца в скандали и неуспешни опити да съставят управление, а сега стават още по-тежки скандали между тези, които преди година бяха обявени от Радев за братството на почтените, каза Биков.

И как в момент на криза на институциите ще убедим хората, че сме готови да отговорим на предизвикателствата, риторично попита той.

Коментари Напиши коментар

70

пенсионер...

преди 4 месеца

Вече разбрах , кой мисли за нас....И ИСКА ДА НИ ПОМОГНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА!САМО ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

69

Я па ти..

преди 4 месеца

До Оф немога с тия 69 До смехуркото 69 Не е за смях , а за плач. Христоматиен пример как само с един юмрук, президент може да съсипе държавата си.

68

Оф немога с тия

преди 4 месеца

Смях в залата! ИНТ разкатаха всички! Партньори, мартньори, Президенти, мрезиденти хахахаха. Коалици, молаици, статукво, матукво хахахахах. Ко направихте, от де се пръкнахте. Като се сетя Рашков как ги буташе на изборите, ДПС им преливаше гласове, само и само да станат ПЪРВИ. Като станаха, стой та гледай, ОФФ немога с тия, ще се побъркам от смях! Давайте пичове, чак ми е интересно до къде ще я докараме с вас, до къде ли ще стигнем?