Снимка: БГНЕС

 

И третият мандат бе върнат на президента Румен Радев. Той бе върнат от председателя на БСП Корнелия Нинова.

Държавният глава поздрави Нинова за отговорния подход към преговорите за съставяне на правителство в рамкия на третия мандат.

"Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам, че БСП ще бъде отново активен участник в тях и ви пожелавам успех".

Корнелия Нинова  заяви, че са положили усилия и отговорност, но не са срещнали подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ.

Общ преглед

След кратките разговори с президента, Нинова заяви пред чакащите я журналисти, че на срещата са попитали президента дали има решение кога ще разпусне Народното събрание, предава БГНЕС.

ЦИК утре ще даде професионално мнение кога и как е най-добре да се проведат изборите и утре ще се произнесат. Ние сме за избори 2 в 1, заяви Корнелия Нинова и подчерта, че в момента въпросът за бюджета е въпрос номер едно.

Ние направихме всички усилия за разум и отговорност. Партиите на протеста причиниха провала на третия мандат, каза председателят на левицата.

Запитана за гласуването по-рано в пленарна зала, където се гледа второто четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК и на ДОО, Нинова каза:
Да, днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно на пенсионерите да се даде по 120 лв. до края на годината. Считаме това за правилно. Не ни интересува какви коалиции им се струват на „Има такъв народ”, и бракове и т.н.

Според лидера на левицата внушенията от страна на партиите на протеста вървят във всякакви посоки.

Тя припомни и че БСП са гласували "за" промените в съдебните закони.

Коментари Напиши коментар

105

ИТН излъга протеста

преди 2 месеца

Знаеха ли протестиращите, че Слави ще провали съставянето на правителство на партиите на протеста. Че ще иска цялата власт за ИТН (т.е. за себе си)? Не, преди изборите мълчаха за намеренията си като комунисти на разпит. И се надяват на следващите избори да получат повече гласове. Да ама не. Сега вече знаем какво може да се очаква от тях. И ще тръгнат надолу.

104

?!?

преди 2 месеца

На президента 6 мандата му върнаха. Яловва жена е Радев! Ражда само злоба.

103

Помнещ

преди 2 месеца

Преди няколко дни,бившият президент Петър Стоянов,каза една истина,на която съм убеден,че много малка част от българите,обърнаха сериозно внимание! Че Олигархията в България,държи доста политически кръгове в политиката!-:( Факт който го доказват,партиите на " статуквото" уви!Гласувайки заедно следващи личните си интереси! Нещо което Радев казваше всеки ден! Петър Стоянов просто го повтори! Е...? Какво да кажем повече? Май е прав Слави,че трябва да изхвърлим старите прогнили партии а?