Снимка: БГНЕС

Очаква се днес от "БСП за България" да върнат мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Решението за връщането на мандата бе съобщено от Корнелия Нинова още преди седмица, като тя го обоснова с факта, че не получиха подкрепа от партиите на протеста. Тя обяви, че левицата ще го задържи, за да бъде приета актуализацията на бюджета.

Така решението за разпускане на Народното събрание остава в ръцете на президента Румен Радев, като той ще трябва да обяви и датата на парламентарните избори.

Лидерът на левицата миналата седмица съобщи, че задържат мандата, за да не се бърза с разпускането на парламента, от който се очаква да приеме окончателно държавния бюджет.

Коментари Напиши коментар

23

Dinosaurus

преди 2 месеца

Топката не си е отивала от Радев от миналия август, когато с вдигнат юмрук започна предизборната си кампания. Кой като него - назначеното от него правителство ще му подготвя "неговите честни" избори! Горко ни ако не го пратим, където му е мястото.

22

До

преди 2 месеца

Радев,бъди все така всеотдаен за народа,няма друг който да мисли за нас.знаем,че това е отговорност ,но ние сме с теб и ще те подкрепяме.в теб за сега виждаме светлина в тунела.вярваме,че ще видим,дано е скоро,че остаряхме.

21

До 6

преди 2 месеца

Щом женичка те е обучавала по конституционно право и се хвалиш с това, следователно си тъ.пак.