Снимка: БГНЕС

 

Радостин Василев е депутатът, на когото зам.-председателката от "Изправи се БГ! Ние идваме!" предлагала 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група според думите на зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Василев говори на живо в предаването на Йорданов по 7/8 тв, а малко преди гостуването му председателят на групата на ИТН разказа, че на 12 август Дончева отишва в адвокатската кантора на Василев в 17,30 часа.

"Опитваше да скъси дистанцията между нас, като обясняваше, че г-н Трифонов, наричаше го трубадур на Илия Павлов и зад него стоят десетки лица като Орлин Алексиев, Маджо. Каза как сценаристите са тамагоочита, а аз съм експерт на високо ниво. Не знаела откъде се контролира центърът на задкулисието на ИТН. Слави стоял по средата на масата от едната страна го дърпал Доган, от другата Орлин Алексиев", разказа Василев. Разговорът продължил около 2 часа, посочи той.

Преди срещата тя му се обаждала няколко пъти с искане да се срещнат само на 4 очи на дискретно място.

"Г-жа Дончева каза, че Николай Хаджигенов е педе*** с три деца и действащ агент на ДАНС. Тя обиди Корнелия Нинова, че е тъпа овца. Поведението й беше странно. Г-жа Дончева започна отдалеч, че вярва, че в ИТН има нормални 50 души, които да избутат сценаристите в ъгъла, защото те пречели на това да се формира кабинет. Изслушах я. Разказа, че трябва да ви отстраним от ръководството и тогава ще се получат нещата с тази партия и тогава ще се работи добре", разказа още Василев.

Той предположи, че Дончева е говорила и с друг депутати с "лидерски качества" и посикала от Василев да отцепи 20-30 депутати на ИТН. "Трябва да видим дали не е била профилактирана и г-жа Ива Митева", каза още Василев, защото според Дончева председатлката на НС "нямала кураж да се пробва" да отцепи 20-30 депутати.

Скандалът с подкупването на депутати се разпали след като в последното си интервю пред БНР Тошко Йорданов обясни, че Дончева искала да разцепи групата на ИНТ, като предложила половин милион лева на депутат от партията и предложила също министерски пост в евентуален редовен кабинет с мандата на "Изправи се БГ! Ние идваме".

На листчета тя "драскала" числа от половин милион лева, а влизането й в кабинет за среща е записан на запис, обясни преди дни Йорданов. Като "пълни бълнувания" определи зам.-председателката на парламента твърденията на Йорданов в коментар пред БНР.

"Това са абсолютни бълнувания. Аз не съм представляващ коалицията, не участвам в преговорите, не раздавам местата. Ако някой ви говори, че раздавам аз места, правителство срещу пари, това означава, че той съди по себе си. Нямам такова разбиране за политиката...", коментира тя и пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase