Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Това Народно събрание е изчерпано откъм съдържание, призна червената шефка Корнелия Нинова. Тя все пак призова останалите политически сили в парламента да проявят разум и отговорност и да се приеме разумна актуализация на бюджета, защото в противен случай се задават много тежки месеци.

„Уважаеми български граждани, съжаляваме за това, което ви причинява 46 НС, грозните сцени, личните обиди и непремерените изказвания на колегите са унизителни за българския парламентаризъм“, каза соцлидеркатата.

Тя припомни, че от БСП опитаха да внесат стабилност, спокойствие и разум.

Още по темата

„Поканихме ИТН, ДБ и ИБГНИ на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство, мнозинство за промяна на модела. Част от тази промяна беше спора от вчера и днес, промяна в съдебната система, съдебна реформа. От партиите на протеста отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Иван Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му, на това му се казва реформа по протеста. Така ли отговаряте на очакванията на хората, които протестираха с две искания – оставка на Борисов и на главния прокурор“, коментира Нинова.

Тя обвини партиите на протеста, че в последните дни доста йезуитски се опитват да прехвърлят отговорността за собственото си безсилие върху БСП.

"Не можем да ви го позволим. Ние от БСП гласувахме за законите за сваляне на охраната на НСО от управленски фигури и не опитвайте да прехвърляте отговорността върху БСП“, скочи тя.

"Един месец от БСП проявяваме отговорност към хората, заради това сме търпеливи, разумни, аргументирани и мислим държавнически. Това беше голямо изпитание на характера, но новите партии високомерно отхвърлиха подадената от нас ръка, от два дни се молят да задържим мандата, за да решат важни въпроси, видяхме вчера и днес какво се случва и колко са важни въпросите“, упрекна Нинова.

По думите й за БСП важните въпроси са скокът на цените, препълнените болници, растящата безработица, инфлацията, фирмите, изправени пред фалит, и всичко това се заключва в три думи - актуализация на бюджета.

Нинова отсече, че остават четири дни преди БСП да върне мандата и призова за поне на финала НС да е отговорно пред гражданите и да актуализира бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase