Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че се противопостави на актуализацията на бюджета на първо четене, преди второто ГЕРБ внесе свои предложения.

"Гарантирайки, че подхождаме винаги отговорно към парите на данъкоплатците и МФ съобщи, че има преизпълнение над 800 милиона лева, всички мерки, които ще предложим, няма да надхвърлят тази сума", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата
ГЕРБ иска в бюджета за НЗОК да се разпределят предвидените допълнително 120 милиона лева по пера, както и да има бонуси за магистър-фармацевтите в болниците.

Отделно 25 милиона лева допълнително да са за НЗОК, за да се осигурят средства за общо практикуващите лекари от октомври.

ГЕРБ ще предложи към бюджета МОН да се предвидят и средства за тестване за коронавирус на учениците, защото такива не са заложени в актуализацията.

Според Деница Сачева дебатът за пенсиите е най-големият при актуализацията на бюджета, но служебното правителство не е овластено да прави реформи. Така че ГЕРБ предлага добавката за всеки пенсионер да е по 100 лева до края на годината и да отпадне таванът на пенсиите.

За социалните работници предлагат да има добавка от по 500 лева за последните три месеца на година.

Петя Аврамова информира, че ГЕРБ настоява за текущ ремонт и поддръжка на пътищата да се отпуснат още 500 млн. лв. към бюджета на МРРБ.

"Толкова бяха взети от бюджета на министерството и никой не разбра къде отидоха тези пари, а работниците не могат да си вземат заплатите", посочи тя.

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 3 месеца

Пенсионерите ще преживеят некво.а младите кво ше прават има хора на 40 години нямат стаж 1 месец.нямат и пари в джоба.

52

Анонимен

преди 3 месеца

Махайте се вее...

51

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав - не се хаби ве батка! Вече видяхме, че от нашите "нови политишънс" нищо не става! Идват обаче чужденци, големи маси, които няма кой да спре! Ще овладеят нещата и даже ще влязат в управлението на държавата, с министри! Те ще имат грижата за всичко! Природата вакуум не търпи, изхвърля се негодното, замества се с друго!