Снимка: Bulgaria ON AIR

"Няма значение дали изборите ще бъдат 2 в 1, важното е да се състоят смислени кампании и да има истински дебат, защото това не се случи в предишните кампании. Затова имаме изненадващ парламент, който изненадва избирателите", заяви депутатът от "Изправи се, БГ! Ние идваме!" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него трите партии, които получиха мандат, носят отговорност за провала в опитите за съставяне на правителство.

"Очаквахме, че ще има откровен разговор и опит за съставяне на правителство. Вместо това видяхме начало на предизборна кампания с обвинения, каквито и днес имаше в НС във връзка с актуализацията на бюджета. Реалитито на г-жа Нинова и на БСП е чиста предизборна кампания и ние няма да се включим в нея", коментира народният представител в ефира на Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че ако третият мандат е бил връчен на "Изправи се, БГ! Ние идваме!" те са щели да положат по-истински усилия за съставяне на правителство.

Според него има време 46-ото НС да приеме законопроект за закриване на спецсъда.

"Беше изгубено ценно време и до залата не бяха допуснати законопроекти за правосъдната реформа, но все още има време тя да бъде направена. Целта в момента е да се говори за бюджета и да не остане време за закриването на специализирания съд. Ще настояваме паралелно да се работи по тези два-три законопроекта", подчерта депутатът.

Йончев е убеден, че министрите Кирил Петков и Асен Василев имат бъдеще в политиката.

"Подкрепяме Петков и Василев, те са добри министри, добре се справят. Такива хора имат бъдеще в политиката и ние им желаем успех", заяви депутатът.

Коментари Напиши коментар

48

АМА , НЕМА ЛОШО , БЕ

преди 4 месеца

БКП/БСП ВЕЧЕ БЕРЕ ДУША....ВРЕМЕ Е ЗА НОВАТА ПРЕЗИДЕНТСКА ПАРТИЯ/ БКП/---"Българската Канадска Партия"!......и "ИЗЧЕГЪРТВАНЕ" НА НЕКАДЪРНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ И ЧАЛГАРИ...РАДЕВ --ЗНАЕ КАК...

47

КП

преди 4 месеца

Приемаме апликации за висши партийни функционери, придружени с нотариално заверен отказ от членство в друга партия.

46

Отговор

преди 4 месеца

До 48 Първо трябва да се почне от ДС-сектата зад Фигуранта Радев! Там е истинската магия!