Снимка: БГНЕС

Честният подход към българския народ е да отидем на избори две в едно, обяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV.

Още по темата
"ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива. Това са 1 милион български граждани", подчерта още той.

"Държавният глава Радев нямаше друг шанс с оглед на идващите президентски избори, освен да връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство. Нямаше как да обърне гръб на политическата партия, която то посочи през 2016 г. Ако той беше избрал Мая Манолова пред Корнелия Нинова, това щеше да демотивира социалистите", посочи още Плевнелиев.

Той оцени като нищожни шансовете скоро България да има нов кабинет. Плевнелиев изрази убеденост, че от Демократична България няма да подкрепят кабинет, излъчен от БСП и така ще се стигне до нови избори.

"Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков са успешните министри в служебното правителство. Те биха били успешни във всяко едно правителство. Те си разбират от работата и правят добре това, което правят. Безспорно тези хора стоят добре и знаят какво правят, бих се радвал те да продължат в българската политика", заяви бившият държавен глава в коментар за някои от министрите в правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase