Отива ли България към нови избори?

Добре е да има редовно правителство, предвид поредната задаваща се Ковид криза, предвид увеличението цената на тока. Факт е, че много предприятия се принуждават да пускат хората в неплатен отпуск. Това каза за "Денят ON AIR" Борис Ячев от НФСБ.

Той е на мнение, че е добре страната да има управление дори само за няколко месеца.

"Добре е дори само, за да направят хората сравнение. Те остават с липса на представа дали тези хора биха могли да управляват. Добре е да има редовно правителство с къс или дълъг мандат, стига да има подкрепа, която засега не се очертава", допълни събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"Разговори се провеждат и тепърва предстоят. Факт е, че голямото разминаване беше направено, когато се разделихме на изборите през април. При трети избори ще е изключително ниска избирателната активност. Много е трудно в рамките на месец да изскочи нов политически играч. Нов кардинален играч, който да промени картината, засега не виждам", подчерта още той.

Според него, когато се задава поредна мигрантска криза и Ердоган заявява, че няма да задържа на своя територия бежанци, е задължителна реконструкция на оградата.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase