Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Провали ли се последното правителство на ГЕРБ с пандемията и справянето с кризата и кой е горил маски на площада станаха акцент на дебата за актуализацията на бюджета на НЗОК.

Още в началото здравният министър Стойчо Кацаров призова депутатите да приемат бързо актуализацията, защото тя е нужна на здравната системата, за да се справи с предстоящата криза, но дебатът се премести в друга посока.

Станислав Балабанов от ИТН обвини предишните управляващи от ГЕРБ, че не са се справили с кризата, хората са умирали на стълбите пред болниците, а ексздравният министър Костадин Ангелов се возил в „джипката“ на Бойко Борисов.

Още по темата

Тома Биков от ГЕРБ му отговори, че от ИТН и лично лидерът им Слави Трифонов били от хората, които твърдели, че изобщо няма коронавирус, а Мая Манолова от ИБГНИ горяла маски по площадите, защото маските били, за да мълчат.

Александър Ненков от ГЕРБ предупреди всички, че България се намира в трудна ситуация, светът е изправен пред огромно предизвикателството, само че е добре да си дадем сметка, че врагът е невидим.

„В такива ситуация трябва да сме обединени, а какво направихте вие – ако наистина предишното правителство не се е справило, какво направихте вие с вашите противоречиви изказвания“, обърна се той към ИТН.

Костадин Ангелов отсече, че няма от какво да се срамува.

„Само да припомня какво правихте Вие по време на пресконференциите след заседанията на Националния оперативен щаб – правехте пропаганда как няма коронавирус, същото по това време правеше и настоящия министър Стойчо Кацаров, той каза, че се умира с коронавирус, а не от коронавирус, не ми се струва логично ние да сме единствената държава, която да е прозряла истината“, обърна се той към Балабанов.

„Само с обединение, а не с разединение можел да преодолеем кризата и да спасим повече хора“, обобщи Ненков.

Коментари Напиши коментар

88

анонимен

преди 3 месеца

Сбирщина в парламента, сбирщина в президентството! Ето защо сме в криза!

87

GK

преди 3 месеца

Кражбите и корупцията си имат конкретни имена и след това за конкретно престъпление затвор. И при ГЕРБ се крадеше, а при Костов (ДСБ, Да България), тройната коалиция и всички лица на промяната се грабеше. ГЕРБ поне имаха управленски капацитет, строяха. Всички безпарични дето по празнци тичат към Гърция, трябва да благодарят на ГЕРБ. Те едно проумяха. Без инфраструктура, няма икономика. Всичко започна от Гешев, когато обяви ревизия на приватизациите и започна олигарсите. Затова и преврата.

86

GK

преди 3 месеца

Той е ***. Няма да схване. Дори когато се молеше за живота на себе си и жена си. След това старата песен.