Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като служебно правителство ние си свършихме работата. Подготвихме един проектобюджет, който внесохме в НС, оттук натам е задължение на народните представители да дебатират и да решат доколко този проект за промяна на бюджета е актуален и ако не е, по техни усмотрения, да го променят, заяви служебният премиер Стефан Янев.

Още по темата
Той посочи, че ако това, което е предложено от служебното правителство, не отговаря на визиите на депутатите, те са в правото си да го променят. Отговорността е в техни ръце, каза още Янев по повод актуализацията на бюджета.

Служебният премиер коментира и проведеното в понеделник заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, който не излезе с обща позиция.

"Не мога да говоря с подобни метафори и алегории – кой зад кого стои. В момента не може да бъде категорично казано, тъй като логиката на подготовката на актуализацията на бюджета ние сме я обсъждали в МС и логиката се базира на съпричастността към това какво се случва в страната. Инерцията на кризата, всички необходими социални и здравни плащания, и по отношение на подпомагане на бизнеса, е нещо, което трябва да се прави и намесването на лица и чужди интереси не намирам за уместно. Логиката е ясна! Всеки ред от предложената актуализация, може да бъде защитен", категоричен бе той, цитиран от БГНЕС.

Що се отнася до потока незаконни мигранти, Янев каза, че данните към момента изискват по-голяма организация и повече сигурност за защита на държавата. Той бе категоричен, че е задействан план за евакуацията на българските граждани от Афганистан.

Днес Стефан Янев се срещна край Благоевград с пожарникарите, участвали в гасенето на пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония. Край храмът "Св. Георги победоносец" от 13-ти век в село Габрово бе даден курбан и отслужен молебен от Неврокопския митрополит Серафим за здравето на огнеборците.
 

Коментари Напиши коментар

89

ББ

преди 8 месеца

ПП не се интересуват от съдбата на Народа ни г-н Премиер...Народа ни го вижда...те само тесно партиини и олигархични...,за Народа ни...ИТН ни заявиха...е оправяйте се бре..ще се оправим ...бре...с империи сме се оправяли ...страхливците и бягащите от отговорност не са ни герой!!! и със слави и хирсто и без тях...България и Народа ми ще оцелее...ама ни предават...за его...партийни...

88

ББ

преди 8 месеца

Подкрепа г-н Премиер,троловете на пеевски, и доган,обслужващите ги от гроб,ще ви отричат,ще ви плюят...само това могат,...а и да крадат и продават Народа ни,подкрепяме ви за държавническото ви поведение,за...обраната ви...изказност...Левски ...няма дипломация...отстояване Свободата на България...със самоосзната саможертва..ПП не разбират,че егоизма им...не ни води към,гибел...към жестокост...България ще я има...въпреки доган и борисов,въпреки христо и слави,не ни помагат...алчните,ще ни бъде !!

87

Диана

преди 8 месеца

Ще го защитава, не.год.ни.ка, всеки ред, значи...Да вземе да се скрие от очите на хората за кумова срама, ама този е опериран от такива способности...Къде се видяло вълк с чувство за срам - нема такъв прецедент! Сега, като е толкова голям умник вече никой не му вярва и ще се оправя сам, ще брои стотинките...и така - до края на света!...Както Бог го е орисал...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Ще ни повлекат всички в своята бърлога...