Снимка: БГНЕС

 Лидерът на ИТН нападна остро Христо Иванов като изброи защо той не би бил подходящ за министър-председател, ако хипотетично бил предложен за такъв.

Ето целият отговор на Христо Иванов, публикуван във Facebook:

Вчера подарихме на ИТН колекция от пропагандните пасквили, които Пеевските медии публикуват с години срещу нас и днес г-н Трифонов вече ги ползва по предназначение. Това не е изненада - във всеки момент, в който ИТН се сблъскат с принципни аргументи, за които нямат отговор, те преминават към яростна лична агресия. Атаките с тези опорки не са ни спирали през всички тези години, няма да ни впечатлят и сега.

Интересно е друго, г-н Трифонов принципно е прав: биографиите на кандидатите за министерски постове са ключов въпрос. От тях хората могат да разберат дали един кандидат има капацитета да носи огромното обществено доверие, което се изисква за заемане на тези постове. Това се опитвахме да обясняваме и ние през цялото време на неговите сценаристи: не можем да инвестираме гласуваното ни доверие в кандидати, без да ги подложим на много внимателна предварителна преценка. Нещо, което досега се струваше скандално на ИТН до там, че го нарекоха предателство. Добре е, че са почнали да разбират, че всъщност би било предателство към избирателите, ако не направим такава преценка.

Ако процесът на преоткриване на правилата на политическия живот от страна на ръководството на ИТН продължи в същото направление, може и да разберат и другите неща, които им казвахме: не може да се опитваш да налагаш диктат, особено ако имаш само 65 гласа; когато ти трябва подкрепа, трябва да си готов да даваш отчетност; плаващите мнозинства са рецепта за безотговорност и корупция; няма парламентаризъм, когато решенията се взимат от някой, който не е нито в парламента, нито пред медиите.. Остава това политическо съзряване да се случи навреме, за да не бъде пропиляна и възможността за третия мандат…
 

Коментари Напиши коментар

123

Красен

преди 8 месеца

Как Христо Иванов с изявени родители, които са били част от ЦК на БКП, се е събудил една сутрин и е казал: "Аз ще бъда демократ"? Това е направо смешно! Жалко е, че такива хора като него, които са политическите слуги на Иво Прокопиев, все още са в политиката!

122

Да

преди 8 месеца

Доволен съм от Иванов. Новината, че майка му и баща му са били членове на БКП се отнася към 25 процента от бг населението.важното е,че е против Доган,Тиквата, Каскетът...с това,че Трифонов го обижда, говори за култура..

121

ББ

преди 8 месеца

хаха...не съм гласувал за Да...за слави ама няма да се повтори,свалчовика...еВал съм ви...или на моята или...Ада...демек по зло...от боко,Народа ми може да отприщи ада ...славчо...Народа ми е и Бог...и Дявол......Барбадос...е дупка...България е Рая...славчо се на.ра като опита да рекетира Народа на България..кога ни попита...как искаме да живеем?кой му е дал правото да ни казва как да живеем?...к.р.и на бойка...сбогом