Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
ИНТ отговори на обвиненията на останалите партии с декларация, прочетена от зам.-шефката на ПГ на партията Виктория Василева, но не от парламентарната трибуна, а пред медиите.

Тя отсече, че останалите казвали, че от ИТН говорели нагло и безцеремонно.
Още по темата
"Не, ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази", отсече Василева.

Според нея благодарение на безпрецедентните атаки в последните седмици, структурите на ИТН са по-единни и решителни.

"Много са ни подценили, ако са смятали, че ще ни пречупят психически, да ни унижат или омаскарят. Омаскарихте себе си. ИТН е кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги и тя ще бъде жива. Време е да изхвърлим боклука", посочи още тя. Василева добави, че от няколко месеца всички давали уроци по парламентаризъм на ИТН.

"Твърдят, че знаят кои как се прави. Те били вещи в тази работа. Нека да ви кажем как ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се изразява в това да говорят едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните.Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем.Парламентаризмът е реплика от типа: Махнете този. Сложете който и да е, само махнете този.Парламентаризмът е готовност на един човек да се жертва за министър, само дето никой не го е канил.Това е техният парламентаризъм, но не е нашият. И никога няма да бъде", настоя Василева.

По думите й за останалите партии е нахалство, че ИТН предложи правителство с 65 депутати.

"Не беше ли нахалство от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство, и то без условия, защото се страхуваха от избори. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите на Народното събрание за предварително договаряне на порциите", обвини още тя.

Според нея останалите партии в НС никога не са искали разговор за политики, а са целели да проправят път към постове и влияние.

"През цялото време очакваха този разговор - другият. Кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН. Това ги доведе до лудост. Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимно изключващите се изисквания, които поставиха - Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да подпише под едно споразумение с БСП. БСП не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение, но ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят. Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!", каза Василева.

"Колкото и да обикалят телевизионните студия, няма как да изтрият срама от лицето си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата от изречените неистини. Безпомощни са да обяснят и да оправдаят лицемерието си", обвини тя.

"Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат и чуват и най-важното си държат на думата. Накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината", обобщи Василева.

Коментари Напиши коментар

422

ПРОСТО Е

преди 2 месеца

Не знам дали сте честни и истински, за каквито се обявихте, но сте безотговорни откачалки със сигурност.

421

ЬЬЬ

преди 2 месеца

Чалгари и честност-тъжно и смешно!Простовати,цинични и долнопробни сценаристи, неспособни да съчинят нещо смислено.триФУнов-чалгар, диктатор,учиндолски Андрешко. Неспособност за коалиране и наивен ентусиазъм.Утопия.

420

КРЕЙЗИ ПИПЪЛ

преди 2 месеца

ИТН: Ние сме честни, не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази ... ЗА съжаление , Вие сте най-големите *** , които са фалирали отвсякъде с скапаното си шоу - ку ку бенд и решихте да изкарате някой и друг милион от Политика .... Да , но Политиката не е за всяка мутра ...