Снимка: БГНЕС

"При всички положения мисля, че разочаровахме хората, защото не успяхме да осъществим идеята на тази сграда – да направим единение, точно когато е най-нужно на нашата страна". Това коментира кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов.

По-рано днес той оттегли кандидатурата си и обяви: "Следват избори. Избори до дупка, както казваше един български политик от близкото минало. Това следва - отново патова ситуация".

Николов обяви, че е взел решението по лични мотиви.

"Решението дойде съвсем естествено след всичко, което се случи. Чувствам се разочарован за всички останали хора и избиратели, не само наши, които възлагаха надежди на тази идея този път наистина да се сформира правителство. Голямо внимание и голяма отговорност се стовари върху нас", обясни той, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Пламен Николов подчерта, че липсата на редовно правителство ще постави под въпрос Плана за възстановяване и развитие, както и приемането на новата бюджетна рамка, които са важни за страната ни.

"Ние сме отбор. Аз имам чудесни впечатления от г-н Илиев, не мога да коментирам нито неговия личен живот, нито неговите научни трудове", коментира той за Петър Илиев, номиниран за вътрешен министър, чието присъствие в проектокабинета се превърна в една от ябълките на раздора за подкрепа на кабинет с мандат на ИТН.

"Ако цената на този компромис е била личността на Петър Илиев да не присъства в това правителство, това ще бъде подвеждащ аргумент. Едва ли това е основната причина", смята той.

На въпрос дали от формацията на Слави Трифонов все пак са положили достатъчно усилия да получат подкрепата на другите потенциални партньори в управлението, той отговори:

"Да. Направихме всички експертни срещи, които зависиха от нас. Постигнахме и компромиси по политики, за които не сме мислили, че е възможно. В лично качество също направих всичко, което зависеше от мен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase