Снимка: Bulgaria ON AIR

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че столетницата няма да подкрепи кабинет на "Има такъв народ", ако в него е включен Петър Илиев. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" обявиха че ще гласуват против предложения кабинет. От своя страна Слави Трифонов призова "Демократична България", БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да не ползват Петър Илиев като причина да не подкрепят кабинета на ИТН.

Идеята е предложените лица да знаят какво правят и да покажат достойно отношение. Това каза за "България сутрин" политологът Марая Цветкова.

Още по темата


По думите ѝ ставащото у нас е скандално и във всяка държава се подписват дълги и мъчителни споразумения.

"Предвид текучеството на кадри в тези проектокабинети е интересно защо точно за Петър Илиев се застъпват. Обвиненията към другите партии са също за разделяне. ИТН в момента се превръщат в някакво меме. Нямат работна етика, доказват го по студиата, ако в тяхната медия имат такава етика, тя не съответства. Дори Бойко Борисов е сядал на масата за преговори. Цялата партия ИТН има голям фалстарт, който разруши доверието", подчерта събеседничаката.

Цветкова подчерта, че не са изключени и нови предсрочни избори.

В един кабинет, когато има млади хора е добре, защото внасят новост, но трябва да гледаме и тяхната експертност. Размахват пръст по студиата ИТН, те задават въпроси и няма дискусия. Това заяви за Bulgaria ON AIR политологът Дария-Лора Дачева.

"Не мисля, че ще оттеглят кандидатурата на Петър Илиев. Голяма част от общественото насочи вниманието съм против него, ходът беше премерен и както видяхме - те дадоха кандидатурата на човек, който не се харесва и могат, малко или много, да изнудват останалите партии", посочи тя.

Дачева е на мнение, че Трифонов подкрепя агресивния Петър Илиев.

"Ние не се обединяваме около работещи идеи, а срещу някого. Според мен всички партии ще се обединят около неподкрепа. Не виждам как, който и да е било, би подкрепил този кабинет", допълни той.

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 2 месеца

Троловете на статуквото се обединиха срещу единствения, който може да му бъде заплаха.По същия начин сДС земеделци, зелени атлантици, радикали и подобни дс агенти и антибългари се обединиха 1990та, за да защитят БКП.

99

Петърчо

преди 2 месеца

Защото не искат да съставят правителство и искат избори 2в1. Каквито и кадри да предложат за правителство то няма шанс да оцелее повече от година след като зависи от подкрепата на БСП. Комунистите предпочитат слаб ГЕРБ пред силен ИТН. С нови избори БСП се надяват да заменят подкрепата на правителство на ИТН за нов мандат на Радев. След това ще се опитат на всеки начин да унищожат ИТН тихо и подмолно за да може за не повече от година да управляват чрез ново служебно правителство на Радев.

98

Анонимен

преди 2 месеца

На следващите избори слави няма да вземе и 5% Всички видяха какви са смешници