Снимка: БГНЕС

Атаките срещу министрите Кирил Петков и Асен Василев ме изненадаха от гледна точка на това, че към тях се присъедини "Има такъв народ", от другите източници не е изненадващо, заяви пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

По думите му няма никаква логика в действията на партията, но има различни обяснения за поведението на ИТН – "може би импулсивност, може би политически причини".

Още по темата
"Под политически фактори имам предвид не само партии, но и други субекти, които може да не са политически, но се занимават с политика. Спомняте си, че имаше едно съвпадение на тези критики с други подобни, много близки позиции, изразени от ДПС", допъни той.

Според проф. Маринов това може да е случайност, но може и да не е.

"Президентът има силен юридически екип и теоретически не е възможно да се напусне нарушение на изискванията на Конституцията", заяви проф. Маринов по повод твърдението на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!", че номинацията за премиер на Пламен Николов е нелегитимна.

"Президентът връчи мандата в момент на напрежение между партиите, за да не стане то още по-голямо, защото видяхме, че след едни първоначални обнадеждаващи симптоми на диалогичност, изведнъж ситуацията рязко се влоши. В такива случаи е по-добре да се изпревари достигането на точка, където въобще разговорите биха били невъзможни. За щастие все още не сме я стигнали", допълни проф. Маринов.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 9 месеца

Министрите от служебното правителство за съжаление доказаха ,че за нищо не стават.

33

Анонимен

преди 9 месеца

Ехааааа, Майстора от ДС се присъединява към шефа на Руската разведка Янев в цирковете симулиращи "раздор" между две кремълски фракции. Кога да очакваме и Доган да се изкаже за "разрива"?

32

Анонимен

преди 9 месеца

Ако си сериозен челяк с възможности, нема да лъжеш хората с завод за е-коли в Ловеч, за Ники "Умното" да не говорим :))