Снимка: БГНЕС

Министерският съвет ще приеме днес анализ за промени в Закона за управление и функциониране на системата за национална сигурност. Тези промени ще бъдат публикувани до края на седмицата за обществено обсъждане. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев в началото на днешното редовно правителствено заседание, цитиран от БТА.

Той предложи да се сформира междуведомствена работна група, която да бъде под ръководството на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност, за да предложи нов механизъм и, потенциално, изработването на нов Закон за управлението при кризи. Според служебния премиер в тази нормативна база има дефицит.

Стефан Янев се надява, че материалите, които са представени за обществено обсъждане, ще получат подкрепа. Той изрази увереност, че работната група за изработването на основи на нов закон ще бъде функционално структурирана и добре работеща, така че в перспектива да има възможност за решаване на тези проблеми.

Служебният премиер припомни, че на 7 юли е било проведено извънредно заседание на Съвета по сигурност, на което се е констатирало редица дефицити в съществуващата уредба в начина на процедиране и управление на този съвет. В тази връзка, със заповед на служебния министър-председател, са били назначени две работни групи, които са подготвили своите анализи. Именно един от тези анализи на една от работните групи, председателствана от председателя на Държавна агенция "Национална сигурност", е подготвила анализ на досега съществуващата нормативна уредба и предложение за изменението й.


 

Коментари Напиши коментар

7

Зозо

преди 9 месеца

Хахахаааааа, нищо не може да променя МС. Може да променя НС /народното събрание/. За това на Рундю му трябва парламент с мнозиство, ама греда :))))))))))))))

6

Анонимен

преди 9 месеца

Няма и да намерите на служебните коли гражданска и винетка. Те се плащат и регистрират отделно от гражданските и са на съвсем друга отчетност. Не търсете под вола теле. Преди търсехте на жипката...

5

Веселинъ7112136860

преди 9 месеца

Военните дела са дела на военни, в това число и достойни защитници на Отечеството в запас. В управлението на Сигурността не бива да има тролове от разни еврейски *** и джендърски асоциации, завери мистериозни и организации. Националната сигурност е дело на Българският...Етнически Българският Род, а не на разни халюциниращи джихад и месии психопати от палещи горите ни малцинства. Отсега го казвам. Ще настане не погром,а касапница срещу малцинствата. Това не е шега!