Снимка: архив, БГНЕС

"Има хора от служебния кабинет, които са грандомани и сноби. Икономическият екип на правителството е от икономическото крило на кръга "Капитал". Става въпрос за сериозна машина със свой начин на влияние". Това каза пред БНР Йордан Цонев, член на ръководството на ДПС и депутат от Движението. Според него "задкулисие е, когато не участваш пряко с лицето си".

"При нас няма задкулисие", подчерта той. И оцени качествата на служебния министър-председател, но се усъмни в изтъкваната успешност на служебния икономически министър и на служебния министър на финансите.

"ДПС като всяка партия си има достатъчно грехове, няма нужда да ѝ се измислят нови - като измислената координирана атака със Слави", каза Цонев.

Още по темата

Депутатът посочи, че ДПС ще реши дали ще подкрепи проектокабинет на ИТН, когато станат ясни и имената на министрите.

"В личен план ще пледирам пред колегите да не го подкрепяме. Нужно е правителство на България. Но правителство, подкрепено от градската десница, от някаква формация на Мая без облик, от наследника на комунистическата партия и антисистемната формация на Слави ми прилича на - имаше един разказ на Уилям Сароян - "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света". Ще пледирам да не носим отговорност за този политически буламач".

Според него конструкторите на правителството, сред които не е ДПС, са "свили ушите на тези, които са създавали скандали". "Единият конструктор е външен, извънземно, другият е вътрешен".

По думите на депутата ДПС няма оптимизъм, че ИТН ще състави работещо правителство.

"Не смятаме, че това е спасението на България... В интерес на страната, на работата можем да партнираме в парламента по определени теми. Има теми, при които всяко правителство може да разчита на нас - за финансова стабилност, за облекчаване на условията на работа на бизнеса, за хората, за администрацията да не е бухалка към хората и бизнеса, за евро-атлантическата тема, за спазването на Конституцията и законите", каза Цонев.
 

Коментари Напиши коментар

76

ББ

преди 1 месец

по какви критерии...и кой ги е определил...или кой на кого се е обадил...кой на кого е платил ...до кога така...хиляди примери мога да ви дам...ама вие ги знаете...нима децата ви са защитени,гладните...ще ги ограбят...необразованите и без ценности...ще ги унижат и наранят...парите ви не са ценност...строите ***...обричате децата си...

75

ББ

преди 1 месец

а да ви споделя г-не,преди няколко часа...все тая...та гроб и дпс цака....отнема ви..с.Кръстава...обл. Пазарджик...позиция...или порция...учител бре...и директора Дс агент...осребрява и лъже всички ви,моля г-н Главният Прокурор,Министъра на Образованието,г-н Министъра на Вътрешните...сезирам ви...на разположение съм...няма анонимни и тайни...Бог да пази България!!!

74

ББ

преди 1 месец

данчо...следи...община велинград...как назначавате учителите бре...само ваши активисти и на ДС...ама това са животите ни...а вие се гаврите с тях...а следете...аз ще ви пиша пак!!!...няма конкурси...обаждания...е до кога?...и Мая и Христо...кой е врага бре???на площада ни говорихте едно...сега...друго!!!...Избори Слави...ние ги плащаме!