Снимка: архив, БГНЕС

Към номинацията на кандидат-премиера имам само една забележка: Това трябваше да е Слави Трифонов, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети фестивала на етносите и багрите в Котел.

Борисов направи първи коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател: „Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев", каза Борисов.

"Човек със съмнение за финансови измами беше назначен за финансов министър от Румен Радев. Взе парите от "Хемус" и ги написа като излишък. Хората от цяла Северна България да знаят, че тези измамници им взеха бъдещото", заяви пред събралите се хора Борисов и при включване на живо в социалните мрежи.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност", допълни той.

"Радев създаде политическа война и няма излизане от това. Единственият шанс е Слави да излезе, защото само той може да озапти другите", допълни Борисов.

"Омразата, която пося Румен Радев, ще му се върне със страшна сила. Ето тук кметът е събрал всички етноси - това е населението тук и ние трябва да сме заедно. Ако се насъскат всички групи, какво ще стане, етническа война! Радев създаде етническа война в политиката и няма излизане от това. Единственият шанс е да излезе Слави авторитарно и да каже, че трябва да се стегнат и да управляват. Идва пандемията, септември ще са не по триста заразени, а по хиляди. Като почнем да мрем по болниците, тогава ще ни е все едно Трифонов, Радев, Мадев... Готов съм, когато се гласува правителство, ние да излезем, за да намалим кворума, за да си направят правителство и да си понесат отговорността за всички лъжи и долнопробни компромати", заяви Бойко Борисов.

"Слави да ги събере на една маса и да се разберат и да вървим напред. Трети избори са едно и също. Виждате и каква омраза има вече, те се мразят в мрежите "Да, България" и ИТН. Между тях вече няма доверие, обвиняват се кой кога лъже. А аз работих с коалиция и знам какво е да се разбираш с Волен, с Каракачанов", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта: "Този президент вече не може да бъде президент. Дори няма да пратя хора при него, който иска да ходи. Видяхте какво правят вчера срещу ИТН - замерят ги с яйца няколко човека".

Бойко Борисов коментира и отношението на останалите партии, като посочи, че от "Демократична България" не се интересуват от друго освен от постове. Според него между партиите има вече по-силна омраза и недоверие, отколкото към ГЕРБ.

Борисов отново повтори, че от ГЕРБ няма да водят разговори с другите партии в новия парламент. "Забранил съм разговори с тези партии, които вече загробиха държавата. Радев успя в едно - раздели нацията, направи ни да се мразим. Той създаде етническа война вътре в политическите партии". Той заяви още, че при евентуално връчване на мандат на ГЕРБ като втора политическа сила дори няма да прати хора при президента, за да го върнат.

Борисов упрекна служебното правителство в спирането на инфраструктурните проекти, управлението на здравната криза с коронавируса, забавянето на плана за възстановяване, външната политика и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase