Снимка: БСП

БСП ще реши дали да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“, когато види целия му състав. Тогава ще бъде свикан Националният съвет на партията, който ще вземе решение, обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Преговорите, които водихме с ИТН по политики, приключиха вчера. Удовлетворени сме от тези преговори, постигнахме най-висока степен на съгласие по приоритети. Тези приоритети трябва да залегнат в споразумение, чиято форма продължаваме да обсъждаме, каза тя, цитирана от пресцентъра на партията.

Още по темата

Помолена за коментар дали адвокат Петър Илиев, чието име се спряга за премиер, е близък до БСП и дали, ако това е така, „Има такъв народ“ може да разчита на подкрепа от левицата, Нинова отговори:

„Петър Илиев е бил консултант на парламентарната група на БСП по няколко конституционни жалби, които сме пускали до Конституционния съд - това е така. Моля ви, на въпроси „ако“ да не отговарям сега“.

Корнелия Нинова потвърди, че са приключили преговорите по секторни политики с „Има такъв народ“ и има висока степен на съвпадение в приоритетите между двете политически сили.

На въпрос дали вече има яснота около параметрите на потенциално споразумение за следване на политики, за каквото левицата настоява, Нинова заяви:

„Формата, по която да го направим, остава отворена. Ще продължим разговорите, но да, ние бихме искали да има споразумение, което да гарантира, че всичко това, което сме се договорили, ще се свърши“.

 

Коментари Напиши коментар

26

Я па я..!

преди 3 месеца

Решението само след пленум.Еднолично не може.Нали така ? Ха,ха..!

25

северозапад

преди 3 месеца

*** се прави на бита лисица ,знае и си трае ,не само ще подкрепи правителството на чалгара ,ами и хоро ще играе .

24

Анонимен

преди 3 месеца

Тройната коалиция се завърна. Ники Василев го няма, но всички други са си тук.