Снимка: БГНЕС

Юристът Петър Илиев е най-спряганата кандидатура за бъдещ премиер от страна на "Има такъв народ".

Той беше предложен за правосъден министър в несъстоялия се проектокабинет начело с Николай Василев.

Илиев е преподавател в юридическия факултет на СУ "Свети Климент Охридски", консултант на ПГ на БСП в 44-ото Народно събрание.

Юристът е част от експертния екип на партията "Има такъв народ".

През последните дни стана ясно, че министри от служебния кабинет едва ли ще получат покана за следващия. От "Има такъв народ" атакуваха Асен Василев и Кирил Петков, които вече веднъж бяха канени да бъдат част от правителството, което ще предложат от партията на Слави Трифонов.

Още по темата
Запазването в тайна на новите министри предизвика недоволство при Демократична България и ИБГНИ, като Христо Иванов и Мая Манолова на няколко пъти подчертаха, че имената, които ще изпълняват политиките са важно.

Президентът Румен Радев ще връчи днес мандат за съставяне на правителство, който трябва да бъде приет от кандидат премиера.

От "Има такъв народ" призоваха да спре с приятелския огън, докато очакваните им партньори поискаха да се подпише споразумение за поетите ангажименти и имената на министрите, преди връчването на мандата. От БСП също ще изискват подписи под споразумение.

Разговорът за правителство придобива комичен характер, ние не искаме да сме част от всичко, което се случва, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Коментари Напиши коментар

353

непознатата свиня

преди 5 месеца

само за Белене става!

352

Д-р Исня

преди 5 месеца

Наесен пак сме на избори.

351

дедовия

преди 5 месеца

Не.