Ще подкрепи ли ДПС правителство с мандат на "Има такъв народ" и при какви условия това е възможно?

"Ние многократно сме заявявали, че настояваме за рестарт на държавността, тоест всички институции в страната да работят съгласно Конституцията и законите в държавата, за да може нормалният демократичен процес в България да функционира. Не можем да бъдем безусловна подкрепа на всяка цена, защото участието в управлението не е самоцелно", заяви д-р Хасан Адемов от ДПС пред "Денят ON AIR".

По думите му, ако бъдещото управляващото мнозинство реши да се обедини около програма за ускорено догонващо развитие, тогава от ДПС биха могли да предоставят подкрепата си за един такъв кабинет.

Още по темата
"Досега никога не сме казвали, че ще подкрепим управляващото мнозинство", посочи Адемов за Bulgaria ON AIR. И уточни, че имената на министрите не са без значение.

"Нямаме претенции за постове, но за нас е важно какви политики ще се провеждат и кой участва в това правителство", подчерта депутатът.

Адемов добави, че за ДПС е важно да има диалог и сподели, че в началото на 46-ото Народно събрание са създадени условия за това, но ако диалогът се превърне в монолог, никой няма да спечели.

Относно това защо от ДПС са подкрепили Ива Митева за председател на Народното събрание, той уточни, че тя притежава експертни качества, които ѝ дават възможност да управлява 46-ото НС.

А за актуализацията на бюджета депутатът каза, че още в рамките на 45-ия парламент ясно си е проличала волята за това да се търсят възможности за увеличаване на пенсиите.

"Народното събрание трябва да се произнесе. Служебният кабинет просто предлага вариант. Всички варианти, които са на масата в момента, имат предимства и недостатъци", категоричен е събеседникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase