Снимка: БГНЕС

Преговори се водят пред очите на всички. Консултациите започнаха през уикенда. В момента не се обсъжда персоналният състав на кабинета, но това не означава, че когато трябва да се даде подкрепата и да се намери мнозинство няма да се обсъжда конструкцията му, заяви пред БНТ Антоанета Цонева, депутат от "Демократична България".

Още по темата

По думите ѝ безусловна подкрепа от "Демократична България" към този момент не може да се очаква. Тя обяви, че добронамерено и открито подхождат към процеса.

"Българските граждани очакват правителство, управление, което може да модернизира страната. Когато видим състава на кабинета, ще вземем решение и по този въпрос. Хората, които ще стъпят в тази отговорност, са много важни", допълни Антоанета Цонева.

Според нея кога ще бъдат представени министрите зависи от темпа на разговорите между партиите.

"Ние постове и порции от това управление не очакваме. За нас е важно ДПС да бъде държана извън достъпа до властови ресурси, това е моделът ГЕРБ-ДПС, моделът Борисов-Доган-Пеевски. Ние няма да приемем те да получат достъп до управлението и да влияят върху политиките на това управление.

Предстои да се обсъжда как ще бъдат закрепени ангажиментите между отделните страни. Слави Трифонов трябва да има ясна публична позиция по ключовите за управлението цели. За "Демократична България" най-важна е темата за дълбока реформа в съдебната система", каза още Антоанета Цонева.
 

Коментари Напиши коментар

45

Асен

преди 3 месеца

Тая жена или там кавото е освен че е покъртително нелицеприятна е и доста неадекватна политически

44

Анонимен

преди 3 месеца

ако си пусне по буйни косми от носдрите и ги заформи на мустак 33та, тва би мязало на женски Хитлър или Джедерасана Хитлерюга

43

Анонимен

преди 3 месеца

Супер е, че ДБ поеха инициативата в парламента и в преговорите за ново правителство. Има някаква надежда за бъдещето, че ИТН определено изглеждат объркани.