Снимка: БГНЕС

Повечето от идеите ни съвпадат, но имаме и различия. Заявихме категорично, че безусловна подкрепа няма, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след среща с представители на "Има такъв народ" в сградата на Народното събрание.

"Посочихме едно неотменимо условие - възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията, което за нас значи НС да заеме мястото си според Конституцията на България, и държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а да функционира съгласно законите и в услуга на хората, за създаване на добър бизнесклимат. Това ни беше условие, което няма как да се откажем от него. Заявихме и още едно нещо на срещата - персоналният състав на кабинета за нас също е от значение, като категорично заявихме, че не държим и не искаме да предлагаме министри и имена, завърши Карадайъ.

"Говорихме за приоритети, не сме водили диалог за подкрепа на евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Те казаха, че за тях персоните в евентуален кабинет са важни, а ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да взимаме съвети от никого, и няма да се съобразяваме с никого. Подкрепа от тях не сме търсили, нито те са ни предлагали хора, нито пък щяхме да ги приемем", каза от своя страна Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след срещата.

Коментари Напиши коментар

167

Анонимен

преди 9 месеца

Да разбираме, че ИТН ще се коалира с ДПС и БСП. Явно ги притискат. Защото Демократична България няма да ги подкрепи. И след като съставят правителство и почнат да гласуват закони, ще има протести. Защото няма да градят, а ще разрушават изграденото, ще отменят приети неотдавна закони. Ще вдигнат данъците. Като цяло не виждам стабилен кабинет. Ще ревете за Бойко, който все е крадял. Украйна да знаете как реват за Янукович, който също все е крадял, майчинството им е 1200 ЕВРО за 2 години.

166

Анонимен

преди 9 месеца

До ТурчинСлупости говориш. ДБС щом има депутати, значи е част от управлението. Както и БСП. И е част от политическата игра.

165

Фатих

преди 9 месеца

Дами и господа БЪЛГАРИ!!!Спрете да крадете и разорявате собственната си държава тогава ще ви управляват читави хора защото и те са част от вас.Когато започнете да орете,сеете,жънете собственната си нива произмеждате блага вместо да кибичите по заведенията или пилоните на нощните клубове тогава ще се оправи държавата.Когато моралът,етиката и достойнството надделеят над плътските нагони и разберете за собственната си отговорност,създавате семейство, раждате и отглеждате деца тогава ще Е ДОБРЕ....