Първи конституционни стъпки към старта на парламентарната рулетка за съставяне на нов редовен кабинет. В петък започват консултациите при президента, а "Има такъв народ" отправи покани за разговори към всички парламентарни групи, но без ГЕРБ.

Още по темата
Първи ще са утре разговорите с "Демократична България", в събота ще са БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!", а в неделя - с ДПС.

"Поканите не са свързани със задкулисни игри и предложения за постове. Спазваме този демократичен принцип просто, за да ги изслушаме и те нас. За ГЕРБ това не се отнася, защото те са в основата на този модел, който последните 12 години срина общественото доверие в институциите", обясни Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

"От "Изправи се БГ! Ние идваме!" настояхме за консултации и публични разговори при формирането на правителство, ще настояваме приоритетите, които имаме да влязат в програмата на следващото правителство. Така че ще участваме в преговорите в събота", заяви Мая Манолова.

"Ние сме готови за диалог. В тази ситуация разговорите между парламентарните групи са задължителни, за да намерим правилния път и да не оставим страната през следващите месеци с нестабилно управление", каза Корнелия Нинова от БСП.

Всичко за бъдещите преговори вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

24

пияница мистик

преди 5 месеца

Аз за 12 години управление на ГЕРБ видях само, че имаше една стабилност и плавно покачване на стандарта на живот в България. Видях също и че държаха комунистите далеч от хранилката и те освирепяха тотално от глад и злоба. Не знам защо постоянно се втълпява, за някакво сринато обществено доверие, корупции и кражби, като няма нищо налице. Ни един няма от ГЕРБ да е привикан в съда с дело за каквото и да е. И ето накрая какво стана - ПЕТОРНА КОАЛИЦИЯ начело пак с комунисти и ДПС, че без тях не може

23

Анонимен

преди 5 месеца

Нека не забравяме, че това ще бъде кабинет изцяло съставен от празноСлавчо.Може да е изключително зле. Ако не е направил големи промени по погрешка, направо трябва да го отхвърлят.

22

вдигната завеска

преди 5 месеца

без ГЕРБ всички чакат и искат постове !