Общинската организация на БСП в Павликени свали доверието си от лидера на партията Корнелия Нинова и поиска нейната оставка. Основният мотив е допуснатите грешки на лидера, довели до ниския резултат на БСП на парламентарния вот. Според Весела Лечева, член на Националния съвет на партията, БСП трябва да се яви още на президентските избори с ново ръководство.

От години БСП в Павликени е първа политическа сила. Успява включително и на последните избори. След 11 юли обаче, разочарованието сред активистите е огромно, твърди общинският председател Христо Кавалски.

"БСП никога не е имала такъв нисък резултат на национално ниво - около 300 и няколко хиляди гласа - това е най-ниският резултат след 89-та година! Обединени са социалистите от Община Павликени, че е крайно време да се поеме лична отговорност от г-жа Нинова. Поемайки тази лична отговорност, най-бързият вариант е подаването на оставка!", заяви Христо Кавалски:

Още по темата
Бившият депутат от Великотърновско и член на Националния съвет на БСП Весела Лечева е категорична, че слабият резултат от вота обрича партията да не е в управлението с години, а младите хора в нея – да са без мотивация.

"Това е много тежък момент! Видяхме, че това ръководство, начело с Корнелия Нинова, вярва в своята безпогрешност, без да се вслушва в нито една от нашите забележки! Предстоят много тежки и сложни политически времена и за да има БСП някакво бъдеще в следващите месеци, тъй като предстоят президентски избори, не дай си Боже и някакви извънредни парламентарни, ние трябва да отидем с много различно и отговорно ръководство! Ръководство, което умее да слуша, да ръководи и което да не допуска тежки политически грешки, които направи в два поредни избора" ,категорична е Весела Лечева.

На въпрос на Bulgaria ON AIR за поисканата оставка, Корнелия Нинова отказа коментар.

"Вътрешно-партийни въпроси не обсъждаме тук в парламента", каза Нинова.

Очаква се и други организации от Великотърновско и страната да свалят доверието си от Нинова, а в неделя по време на Националния съвет на партията, този въпрос да се постави на дневен ред.

Повече вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase