Снимка: БГНЕС

Безспорно най-лошият вариант е да не се създаде правителство. Но аз смятам, че това е възможно да стане още с първия връчен мандат на „Има такъв народ”. За България това би било най-добре. Възможности за служебен кабинет не обсъждаме, заяви пред Нова телевизия говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Той не се ангажира с прогноза дали министри от настоящето служебно правителство могат да влязат в бъдещия редовен кабинет.

„Не мога да кажа дали в него ще има министри от служебния кабинет. Това е решение на партията, която води. Трябва обаче да има приемственост и някои неща трябва да продължат”, каза Кутев.

По отношение на шефа на НАП Румен Спецов, Кутев заяви, че към този момент всичко при него е наред: „Има продадени фирми, но това не води до негова вина”.

Той коментира и казусът "Пирогов".

"Щом имаме криза, значи има грешка. Няма как някой да не направи грешка. Имаше такава в комуникацията. На хората трябваше да бъде обяснено, какво се случва. Ние освободихме Балтов и едва след това обяснихме защо. Аз обаче смятам, че основанията са достатъчно ясни. Ревизията от НЗОК показва, че там има злоупотреба със средства. Друг е въпросът дали това не е системен проблем и в други болници. Нямам съмнение, че освобождаването на проф. Балтов беше правилно. Важно е обаче да поправим системите грешки, за да не се окаже следващият директор в същата ситуация", каза говорителят на служебното правителство.

Ваксинацията

„Аз се опитвах да наблюдавам процеса. Усилия се правят, но друг е въпросът колко са публични. Част от обществото е настроено против ваксинацията и това не се е случило за тези два месеца”, заяви Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase