Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител. Те се проведоха при ниска избирателна активност и натиск на служебното правителство към представители на ГЕРБ, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС в декларация от името на парламентарната група. Днес сме свидетели на блокаж на цели държавни системи във времена на икономически предизвикателства. В 46-ото НС нашият опонент ще бъдат не парламентарните групи на другите политически сили, а хаосът и безотговорността.

"Действията на представители на служебния кабинет, издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, ще бъде хаосът и безотоговорността за държавата", заяви още Атанасова.

Още по темата
Тя заяви, че ГЕРБ-СДС не разчита изборния резултат като победа на политическа сила, а огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, което изисква възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. "Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество", зави още Атанасова и допълни, че не ги е видяла в приоритетите на "Има такъв народ".

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма как да подкрепят една неолиберална програма, чиито акценти са приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи.

"На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век", каза още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес.

Десислава Атанасова отправи и обвинения към служебния кабинет, след който ще остане конфронтация в обществото.

За съжаление през последните 2 месеца се изгуби време да се унищожава ГЕРБ, а можеше да се използва за решаване на предизвикателствата пред България.
"Най-тежки удари нанесохте на здравната система, прекъснахте ваксинацията на прага на четвъртата вълна на коронавирус. Вместо за подготовка на болниците за прием на пациенти, уволнихте проф. Кантарджиев, атакуваха се най-големите ни здравни заделения", допълни още тя.

Коментари Напиши коментар

199

Анонимен

преди 1 седмица

По- хубава снимка не намерихме ли?!?!?

198

Гневен

преди 1 седмица

Тази неадекватница не става за нищо друго,освен да дрънка тъпизми! Служебното правителство "чертаело разделителни линии в обществото". Тя дори не може да зацепи,че разделянето на БЪЛГАРИТЕ направиха точно крадливите герберасти.Ясно обособиха две групи,на богопомазаните и крадците и на безмилостно ограбваните и безжалостно унищожаваните от мизерия,глад и недоимък! Служебното правителство е единственото,което прави това,което е необходимо за спасяването на РОДИНАТА ни след погрома на ГЕРБ!!!

197

ГЕРБАДЖИЯ

преди 1 седмица

АКО ТАЗИ ГОСПОЖА НЕ Я ПУСКАТ ДА СЕ ИЗЯВЯВА...ГЕРБ САМО ЩЕ СПЕЧЕЛИ...ТОЛКОВА Е НЕНАВИЖДАНА...И С ПРАВО...МАХНЕТЕ Я ОТ ХОРИЗОННТА...ИЗЛАГА НИ...