Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция след изявлението на представители на Специализираната прокуратура по-рано днес. Административният й ръководител Валентина Маджарова заяви, че „магистрати от Спецпрокуратурата никога не са нахлували в президентството, а разследването е извършено след надлежно разрешение от български съд".

Още по темата

"Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на м.г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция", пише в позицията на "Дондуков 2".

"Основанието на прокуратурата и въоръжените служители на подчиненото на главния прокурор Бюро за защита за влизане в президентската институция не е покана на главния секретар на държавния глава, а представено разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд, издадени по искане на прокуратурата. Напомняме, че както извършените по искане на прокуратурата арести, така и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха обявени от българския съд за незаконни. В мотивите на съда изрично се подчертава и че „липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, което я прави незаконна", добавят още от администрацията на Румен Радев.

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 9 месеца

Време е - слугите на борисов да напускат прокуратуратаТя по конституция е независим орган

136

Анонимен

преди 9 месеца

Радев вън мутро чалгарска

135

Анонимен

преди 9 месеца

Всички около фигуранта са за затвора