Снимка: БГНЕС

Доайенът на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова ще открие и първото заседание на 46-ия парламент като най-възрастния депутат. Часове преди първия звънец на 46-ия парламент, тя отново подготвя реч.

"Това е привилегия. Привилегия е, защото наистина искам да споделя някои неща с депутатите и да им пожелая успех", сподели Мика Зайкова от "Има такъв народ".

И макар да смята, че не е била добра орисница първия път, сега гледа с надежда.

"Не смея вече да казвам, че съм орисница, защото се оказа, че не съм най-добрата орисница, но искрено вярвам, че този път парламентът ще заработи и ще има правителство. Това е изключително важно, защото честно казано хората с избора си ни дадоха доста сериозен знак", сподели Зайкова.

Казва, че се радва, че отново ще е част от парламента и се надява този път животът му да е по-дълъг и успешен.

"Искам да има правителство, не искам трети избори. Както виждате, г-н Трифонов каза, че макар и с малцинство ще поеме ангажимента. Слава Богу ще коригира първото си предложение", уточни още Зайкова.

А в речта си ще призове депутатите да се замислят.

"Този път ще им кажа изводите, които трябва да си направим от избора. Какво ни каза народът с този избор - това ще им кажа. А той ни каза много неща, стига да могат да бъдат разчетени", сподели още тя.


Оптимист е и се надява да види работещ парламент.

"Аз се надявам, че пак ще бъде в дух на уважение, първо, и второ - с чувство за хумор", каза Зайкова.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase