В сряда започва работа 46-ото Народно събрание (НС). В каква атмосфера ще започнат работа депутатите и какви са очакванията на новите 240?

Въпреки че бяха дадени 25 млн. лв. за реставрация на зала "Света София" в бившия Партиен дом, новите 240 депутати ще влязат отново в познатата стара сграда на площад "Народно събрание".

Още по темата
"Осъществен е през последните седмици един освежителен ремонт в част от стаите на парламента. Що се касае за пленарна зала, подменени са изгорелите лампи и е почистен основно пода, мокета", заяви Красимир Красимиров от дирекция "Връзки с обществеността" в НС пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Оттук 46-ото НС отново ще бъде открито от Мика Зайкова - най-възрастния народен представител.

Възможно е депутатите да бъдат ограничени с паркирането. Към днешна дата те имат 105 паркоместа между сградата на Народното събрание и храм-паметника "Св. Александър Невски". Миналият месец обаче общинарите решиха тези места да станат част от синята зона за паркиране. Така тя ще бъде увеличена с 50 места.

"Всичко зависи от новото политическо ръководство на парламента. Едва когато се сформират парламентарните групи и започне парламентът да функционира, ще стане ясно какво ще се случи с паркинга", посочи Красимиров.

Дни преди да започнат работа новите народни представители, Bulgaria ON AIR попита избирателите какво очакват от тях:

"Да си вършат работата."

"Абсолютно нищо. То няма да има Народно събрание, за да очакваме нещо, поне така смятам аз."

"Най-вече очаквам някаква истинска реална оценка на обществената ситуацията и политическата нестабилност в страната. Много повече разбиране за истинска промяна и да няма отново пак тази 30-годишна подмяна."

"Очакваме правителство, очакваме съдебна реформа на първо място."

Така, на 21 юли, след кратка пауза, 240 депутати ще положат клетва, отново ще прозвучат химнът на България и този на Европейския съюз. След това трябва да бъде избран и председател на 46-ото Народното събрание.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 месеца

Ако Слави не се подаде на задкулисни договорки и не влезе в безпринципни коалиции с партиите от статуквото, както заявява не веднъж, следващият път ще гласувам за неговата пария- обещавам тържествено!

18

Нищо ново

преди 9 месеца

До пишещите постове: Дайте малко оптимизъм, стига се съчинявали най-негативни сценарии. Мислете позитивно за да се случи нещо по-добро. Ако ви е жал за бат'ви Бойко, неговото време вече мина.

17

Време за промяна

преди 9 месеца

Този път ще се състави правителство, което ще получи подкрепа в НС. Има много работа за вършене.