Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването не е извършвало проверка в "Пирогов", поне аз откакто съм министър, а НЗОК. Този доклад посочва 400 и няколко случая на пациенти, които не са лежали в "Пирогов", но са били изписани основно с 2 диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. За това нещо "Пирогов" е получил над 1 млн. лева. Това нещо пристига при мен като принципал. Това обясни служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред bTV.

"Аз мога да направя 2 неща - едното е да кажа няма проблем, всичко е наред, правете каквото искате, другото е да предприема мерки. Единствената мярка, която министърът може да предприеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих. В доклада има предостатъчно доказателства за извършени тежки закононарушения при отчитането на тези пътеки", допълни той.

"Считам, че 99 на сто от персонала на "Пирогов" няма представа за това нещо, изобщо не знае за това, което се е случило и не е достойно управителят да се крие зад гърба на хората", каза още Кацаров.

"Това, което е установила Здравната каса е безспорно - настоя Кацаров. - Разбира се, че болницата може да обжалва, но съдът ще потвърди констатациите на касата. Трябва ли здравният министър да си затвори очите? Самият аз съм с епикриза "чернодробна цироза", макар да не съм лежал в болницата с такава диагноза и във вреето, което е посочено. Имам копие на цялата история на заболяването си. На мен не са ми правени тези изследвания, които са описани. Аз съм един от тези случаи". И потвърди, че и той е един един "от фалшивите пациенти".   

Коментари Напиши коментар

142

ББ

преди 10 месеца

ами ако са руснаците,американците,РСМ...китай,С.Корея,защо го допускате да ни манипулират и разделят?

141

ББ

преди 10 месеца

за минута...редакторчето на неделковци ми плющи 12 минуса...а няма аргументи...имал само пари...ограбени от нас...не са ценност безбожнико

140

ББ

преди 10 месеца

...и ще подкрепя Чудовището...уверявам Ви...съзнателно...като камикадзе...ами да се ограбваме...вие на нас честта,достойнството,животите...и ние вашите...през Чудовището...да играем...вие ще го родите...ние ще го храним...с какво сте по добри?...екшън