Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов оттегля номинацията на Николай Василев за премиер. По този начин ще намери ли подкрепа от другите политически партии?

Хората не мислят, те жадуват за вендета, мъст и така нататък. На старото НС пишеше "Съединението прави силата", предлагам на новото да напишем "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Не мисля, че в ИТН имат хора, които разбират от социална политика. Не е задължително, когато си управленец, да си експерт, но много помага. Това каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По думите му със сигурност правителство на малцинството се прави трудно с 65 депутати.

"65 е доста амбициозна заявка за правителство, ще го наведат Трифонов. Най-хубаво е да имаме стабилно управление. Резултатът от изборите показват ясно, че някои политически сили са предвиждали прекалено голяма сила в себе си. Борбата е на интереси", коментира той за Bulgaria ON AIR.

"Махнаха директора на най-голямата болница "защото така", подчерта той.

Димитър Манолов е на мнение, че сегашният министър е участвал в писането на правилата, по които сега се работи в здравеопазването.

"Недостойна постъпка е най-меко казано това, което е направено с проф. Балтов. Не знам как се гледаме в очите помежду си. Има места, където тези неща се случват по-цивилизовано", допълни той.

Манолов е на мнение, че токът ще продължава да поскъпва.

"Както са се засили да затварят някои политически сили мините и ТЕЦ-овете, ще останем и без ток. Случвало се е българите да излизат на протест заради цените на храната, но твърде рядко. Има стоки от първа необходимост, които драстично поскъпнаха. Не се мисли за това, законът си е закон. Не се предлагат и програми. Всичко е оставено на самотек", подчерта събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase