Снимка: БГНЕС

Избраният за депутат Крум Зарков ще пита русенските социалисти дали да остане техен представител в парламента.

В отворено писмо до социалистите и симпатизантите на БСП в област Русе, публикувано във Facebook, той се извинява, че като водач на листата на левицата в областта не е успял да я изведе до по-добър резултат.

Още по темата
"ЦИК официално обяви резултатите и разпределението на мандатите за следващия парламент. Равносметката за БСП е много тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме честта да водим и да представляваме БСП пред българските граждани, носи своята отговорност. Въпрос на разбиране и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой как смята да реализира тази отговорност", пише Зарков.

"Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията, благодарен съм и на регионалните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат", посочва той и продължава:

"Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому".

По думите му такова нещо се е случило и това е, че БСП е загубила тежко вота.

"И това носи вреда на цялата политическа система. Първите признаци на опасни импровизации в нея вече са налице", коментира Зарков.

"Вярвам, че като народен представител мога да бъда полезен за каузата ни. Не смятам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я водя от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат. Ето защо, още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвет на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи. Ще успеем само заедно", посочва още Крум Зарков.

Коментари Напиши коментар

22

Обективен

преди 1 година

ГЕРБ загуби катастрофално изборите. В парламента между 2017 и 2021 години, ГЕРБ имаха 95 депутати, сега имат 61 депутати, което е почти двойно по-малко. При такъв резултат цялото ръководство подава оставка, поне така правят в нормалните държави Може би Бойко още не е постигнал целта си - ГЕРБ да отпадне от парламента.

21

Бойко загуби избори

преди 1 година

ГЕРБ загуби катастрофално изборите. От сто на 60 депутати. Бойко кога ще подаде оставка?

20

Обективен

преди 1 година

Прав е Зарков, БСП загуби катастрофално изборите. В парламента между 2017 и 2021 години, БСП имаха 70 депутати, сега имат 36 депутати, което е двойно по-малко. При такъв резултат цялото ръководство подава оставка, поне така правят в нормалните държави Може би Нинова още не е постигнала целта си - БСП да отпадне от парламента изстиване подава оставка.