Снимка: БГНЕС

Трима от министрите на служебното правителство отказаха на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да участват в състава на бъдещото правителство.

Още по темата
Вчера стана ясно, че това са финансовият Асен Василев, икономическият Кирил Петков и образователнитя Николай Денков. В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Асен Василев коментира ситуацията пред БНТ. Според него експертите на ИТН имат "доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. Това е основното". Той обясни също, че се чувства комфортно в икономиката или финансите и не разбира от други неща, затова и не би бил полезен в различни от тези сфери. Василев така и не уточни какъв пост точно са му предложили.

Той допълни, че не би коментирал политиката на ИТН сега, а като свърши времето на служебния кабинет, за да може да направи това като обикновен гражданин.

Служебният министър уточни, че не участва в партийно, а единствено в експертно правителство с ясни цели, задачи и хоризонти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase