Снимка: БГНЕС

“Скъпи Тошко, когато високи, дълги, силни се карат, дръж се настрана! Народът е казал: “Когато два коня се ритат, магаретата нямат работа там!” Така се обърна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към зам.-председателя на “Има такъв народ”, след като ден по-рано Борисов от Добрич покани Слави Трифонов на политически дебат, а Йорданов отвърна с: “Американците с терористи не преговарят. Ние също.”

“Как може да ни сравниш с терористична организация? Ние които разкрихме и обявихме “Хисбула” за терористична организация. Ние имаме наградите на всички антитерористични служби на света”, каза още Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ във Варна и добави: “Дали е знаел Тошко, когато неговият вожд и учител Слави Трифонов ме е водил в Учиндол да се изфука пред майка си и сестра си, че сме приятели. Заедно със жените си бяхме. Аз го возех. Майка му и сестра му - прекрасни хора. Единственият спор, който сме водили кой е от по-бедно семейство. Аз от Банкя, той от Учиндол. Тогава той знаеше ли ме кой съм? Ходихме си по рождени дни, кина, ресторанти години наред. Какво ви става бе хора? Като идвахте у нас, не бяхме терористи. Значи сте съучастници и наказанието е едно и също!”

“Нещо от другото” е девиз на партията на Трифонов, но кое е това другото, попита Борисов.

Пред варненци той посочи като постижение на ГЕРБ за града новоремонтираната спортна зала, както и изградените пречиствателни станции за отпадни води. “Градът ще стане още по-красив, но за това е нужна АМ “Хемус”. Без “Хемус” нищо в Севера няма да се случи. Само ГЕРБ може да я направи и то в следващите 2 г.”, каза още Борисов и призова гражданите да изискват от настоящото служебно правителство да не се спира със строежа на аутобана.

“Помня как всеки ден Христо Иванов идваше пред МС и се пускаше на живо да пита да му дадем ревизията на “Лукойл”. Прекрасно знаете, че ревизия не може да бъде предоставена. Защо сегашният финансов министър, курифей на мисълта, Харвард, не му даде ревизията на “Лукойл”?”, попита Борисов.

“В един момент се оказа, че няма ваксини. Обиколих Европа и само благодарение на Урсула фон дер Лайен, Ангела Меркел, Макрон, на нашите приятели, България в момента има 3 млн. ваксини. Благодарение на нас Българинът има избор от всички най-добри ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Само че убиха ваксинационния план. Никой не се ваксинира.” Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията във Варна. Той предупреди, че в края на лятото Covid-19 ще ни налети с голяма сила, а тогава ваксините ще са с изтекъл срок на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase