Снимка: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира записа от камери в заведение, за който се твърди, че бившият митничар Петко Петков дава плик на мъж, приличащ на секретаря по антикорупция в президентството Пламен Узунов.

Бойко Борисов изрази предположение, че после този плик е предаден на президента Румен Радев.

Още по темата

Този коментар бившият премиер направи по време на среща с млади активисти на ГЕРБ в централата на партията, съобщи бТВ.

„Какъв ром, какви пури? Виж, че не дрънка шише вътре... Никой не отрича, че тази среща я има. Единият идва конспиративно, оглежда, маха телефоните, пак сяда, пишат на бележки, прибира у вътрешния джоб, вика къде са нещата, оня вади отзад, гледа ги, не дрънчи нищо, на другия ден торбите заминават, най-вероятно, при Радев, там са назначенията“, коментира Борисов.

Записът от охранителните камери в столично заведение беше публикуван вчера от интернет сайт.

На тях се вижда как Петков чака на маса, идва Узунов, взема телефоните и на двамата и ги отнася далеч, после си пишат бележки и накрая Петков дава на Узунов голям хартиен плик, пълен с нещо.

Вчера бившият шеф на митниците в София - Петко Петков, потвърди, че е имал среща с Узунов и обясни, че му е дал личен подарък – бутилка ром и кутия пури, защото му помогнал да се свърже с лекар за чернодробна трансплантация.

А коментарът на бившия премиер за Петков беше: "Петко Петков - знаков човек в митниците, няма митничар да не знае кой е Петко Петков."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase