Снимка: БГНЕС

Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини за обезпечаване вота в чужбина, след като ЦИК и "Сиела Норма" не се споразумяха за цената. Изчисленията на фирмата доставчик са, че логистиката и доставката на машините струва 14 млн. лева и е невъзможно да се справят за 6,5 млн., каквото е предложението на ЦИК.

Още по темата

"Това, че няма да има някъде машина или машината няма да може да бъде обслужвана от членове на секционна комисия, които могат да не се справят, не е основание. В Кодекса са предвидени бюлетини, бюлетини ще има във всяка секция. Когато нещо се случи и при невъзможност за гласуване с машина, ще има бюлетини", увери пред БНТ Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК.

Тя подчерта, че в момента ЦИК работи в много различни условия.

"Това е нов състав, който за първи път трябва да организира избори с машини по места, да организира за първи път гласуване с машини в чужбина, за първи път да организира избори за по-малко от два месеца. Аз съм убедена, че ЦИК ще се справи", категорична беше Дечева.

По думите ѝ голяма част от напрежението идва от всички тези специфични за решаване задачи и необходимостта ЦИК "да докладва на обществото докъде са успели".

"Това, което аз виждам, е, че те полагат неумоверни усилия да изпълнят всяка една от точките в тези много нетипични за процеса до момента условия", добави тя.

Коментари Напиши коментар

25

С ФЛАШКИТЕ СЕ ЛЪЖЕ .

преди 5 месеца

....С ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ---НЕ!!!---Това е ГЕНЕРАЛНИЯ ПРОБЛЕМ ...на нашите комунисти в България , защото до ЦИК , може поне 100-пъти да подмениш резултатите от ФЛАШКАТА ---ДОКАТО ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ ....НЕ!!!!...ПЛАЩАШ ЗА ИЗМАМАТА , САМО НА ЕДИН ТЕХНИК----А , ИНАЧЕ .....НА 1000-ЧОВЕКА ПО 50-100лв........ЯСНО ЛИ ВИ Е ...... ???!!!

24

Анонимен

преди 5 месеца

Явно е че тая фирма е една от фирмите - касичка на Боко и сега той ги е активирал да саботират изборите като искат 3 пъти повече пари. Ако пък им ги бяха дали, онзи от Банкя щеше да скочи и да твърди, че се харчат много пари. А истината е, че Боко даже не им е платил за предишната доставка, написал им в договора, че ще се плаща м. юли, т. е другите да му плащат

23

Божков

преди 5 месеца

Играта му е май,ката - "Тука има, тука нема" достъпна за всички !