Снимка: Bulgaria ON AIR

Защо според Патриотите, ДПС извърши национално предателство в Турция?

Озадачен съм, че няма реакция от прокуратурата. Това, което се случи в Турция, трябва да говори някои неща - защо се случи сега, изведнъж спешно Карадайъ замина за Турция и турският президент много добре разбира, че у нас цари хаос. Турция би могла да се опита да реализира плановете си спрямо България. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Боян Чуков.

По думите му лидерът на ДПС - Мустафа Карадайъ, след посещението си в Турция е тръгнал по стъпките на Лютви Местан.

"Анкара разбра, че тази формула не работи. ДПС няма да има същите гласове, ако в листите не е Делян Пеевски и всички се сещат защо. Публична тайна е, че вотът в Турция е изцяло манипулиран", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според него Турция опитва да завземе партията отвътре.

"Турция се опитва да заобиколи Ахмед Доган. Предстои да разберем каква е точно ролята на Ахмед Доган, той така или иначе стабилизираше партията. Точно в този момент да се създава етническо напрежение в България е грешка", подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова.

Чуков отбеляза, че отделни хора от политически партии са реагирали на станалото.

Той коментира и решението за пенсиониране на проф. Тодор Кантарджиев от поста директор на НЦЗПБ.

"Виждаме безпринципно поведение. Целият експертен потенциал на България трябва да се ползва, независимо кой е на власт", подчерта още експертът.

"Списъкът "Магнитски" излезе точно сега и разбърка картите преди изборите. Американците бавно вкарват в своята орбита не само България, а целия наш регион. Не сме изкупителна жертва. Имаме мощно американско и британско лоби, влиянието на руското лавинообразно намалява", каза още Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase