Снимка: Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев не е демократ, защото наруши Конституцията. Никога досега един президент на демократична държава не се е опитвал да води по такъв начин битки за властта, по такъв начин да сее разделение в обществото. Той е популист, популистите не са демократи. Това заяви пред БГНЕС президентът на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

Още по темата

Разликата между неговите служебни правителства с това на Румен Радев той коментира така: "Това правителство сега работи във време на решителни за президента Радев избори, за неговото преизбиране за втори мандат".

По думите му никога досега българският държавен глава не е назначавал за министър-председател дясната си ръка. Трябва да се търси баланс, а такъв в момента няма, смята Плевнелиев.

"Балансът означава, че държавният глава винаги търси кого и как да сложи на най-висшите позиции, така че да има широко представителство. И левите, и десните - той е президент на всички българи, но не, ние слагаме най-доверения си човек за началник на щаба, за да правим избори, от които зависи моят политическа съдба. Това е президентът Радев. Той е вдигнал високо юмрука, води своите битки", каза още Плевнелиев.

Според него колкото повече е уверен Радев, че ще бъде преизбран, толкова повече ще сбърка в оценката си за ситуацията.

"Сега имаме тоталната абсолютна власт в ръцете на Радев. Всичко започва и свършва с него и ние виждаме, можем да си направим сметка дали това е голямата промяна. Мая Манолова е статукво, дълбоко. Как така изведнъж стана ново начало и промяна в българската политика", попита още Росен Плевнелиев.
 

Коментари Напиши коментар

310

иво

преди 7 месеца

До Читателтолкоз ли си ***, за да го верваш ?

309

Читател

преди 7 месеца

Никой не е в състояние,да налее мозък в чугунената кратуна на това недоразумение,за по кратко наречено Роско.А съм от село човек.Имахме кученце с такова име,но то беше хрисимо.Това което е на два крака и носи същото име,е улична превъзходна и не отказва на махленските пасове.Сега по сериозно: Аланкоолу,Р. Радев тази есен,след изборите,ще влезе за втори път на "Дондуков"-2! Той е обичан от народа си,затова избирането му за втори мандат,ще е със съкрушителна сила.Гледай,слушай и се "радвай".

308

Мижитурката

преди 7 месеца

Плевнелиев няма ли кой да го сложи в усмирителна риза, и да го закара в Карлуково. Долен и гнусен подлизурко- комунист. Още като студент е станал партиен член.