Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase