“Български патриоти”: ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ заедно на изборите! Обединение на всяка цена?

И трите партии имаха някои общи инициативи, което беше добра основа за стиковане за следващите избори. Това каза за "Денят ON AIR" зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев и допълни: "Онова, с което влизаме като заявка е да има стабилно управление".

По думите му в момента хората имат нужда от стабилна и нормално функционираща държава.

"Всички анализатори дадоха прогнозата, че едно обединение гарантира стабилно присъствие на патриотична организация. Видяхме, че част от партиите, които влязоха в предното НС не бяха на протеста, аз не бих ги квалифицирал като такива", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според него коалиция с ДПС е абсолютно изключена, както и с БСП в това ѝ състояние.

"Има нова партии, модерни, с които може да се разговаря. Основният принцип е цели и постигнем ли разбиране, че това са приоритетите на държавата - може да се стигне до кабинет", обясни Борис Ячев.

От думите му стана ясно още, че процентът на упражнилите правото си на глас в чужбина е бил висок.

"Не ме притесняват машините за вота, но е вероятно да притесняват част от по-възрастните избиратели. Това, което се вижда на върха на айсберга - смяна на министри е нормално и за други държави, макар и не с такава истерия. Притеснително е, че се почва с чистка на шефовете на МВР и тоталната смяна на областните управители", подчерта още събеседникът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase