Снимка: БГНЕС
Реваншизмът не е полезен за никого. Той е като бумеранг. Не коментирам решенията на службения кабинет, много е рано, единственото, което мога да кажа на това правителство е "На добър час!". 
 
Това каза в ефира на bTV бившият министър на културата Вежди Рашидов, който стана част от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
 
"Кариера вече не гоня, но не съм предател. В такъв труден момент, когато една партия печели избори и срещу нея има национален блок, оставам да помагам с каквото мога. ГЕРБ е една сплотена монополитна партия, това е много добре. Тя е жива организация, понякога печели повече гласове, друг път по-малко. Вече без коалиционни правителства много трудно се управлява", добави още той. 
Още по темата
 
Рашидов е на мнение, че партията е понесла тежки отговорности и при трите си мандата на управление. 
 
"Тук не става въпрос само за Борисов, откакто съм в партията, видях едни изключително умни, образовани и качествени хора и нямам право да предавам никой", заяви Рашидов и допълни, че Борисов ясно е обявил на всички, че ще се оттегли и ще даде път на млади хора. 
 
Относно коментар на служебния министър на културата Велислав Минеков, че за два месеца ще свърши това, което не е направено за 10 г., Рашидов коментира, че това само времето ще покаже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase