Снимка: архив, БГНЕС

Важно е гражданите да видят служебния кабинет и първите му действия, заяви Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, пред БНТ.

Първото действие е уволнението на главния свидетел срещу съветника на президента Пламен Узунов от МВР, след това назначението на жена, която е не просто основател на партията на Васил Божков, а и член на ръководството, отбеляза Митов.

Още по темата

"Онези олигарси, които последните години живеят извън България по разни дестинации, очевидно през президента добиват някакви позиции в администрацията", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

И подчерта, че това, което виждат сега са много странни назначения. Заяви, че ще се противопоставят на уволнението на професионалисти и назначението на "някакви много странни хора". И определи като "много екзотичен избор" новоназначения шеф на НАП. За уволнението на предишната директорка, при която имаше изтичане на данни, Митов заяви, че аргументи за уволнение винаги ще се намерят.

По думите му в служебния кабинет има и попадения - министърът на външните работи, министърът на отбраната, които са професионалисти и с които той е работил.

Митов коментира и избирането му за заместник-председател на ГЕРБ, като подчерта, че винаги е седял вдясно, в дясно-консервативното пространство. Сменил е няколко партии, но те винаги са били десни, някои от тях вече не съществуват, заяви той.

Митов коментира и поведението на "Демократична България", като посочи, че са взели вота на избирателите и са го поставили на разположение на президента на БСП.

"Кабинетът, който е подреден в момента, си е кабинет до известна степен и на БСП", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.
 

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименЦиничен и незаконен е начина, по който спецпрокурорите заграбиха грамадната сбирка от антични предмети и картинната експозиция с платна на много известни български и струва ми се - чуждестранни художници. Гешев е "минал" покрай Правото и ако не си е опекъл нещата само за историческата сбирка БГ ще плаща 1-2 млрд.евро, отделно около 1 млрд. за картинната сбирка. Ако това е истина, тежко ни! В скоро време ще видим това, но отговорността за назначаването на И.Г. е на Боце и С.Цацаров!

54

Анонимен

преди 2 месеца

Митов, ти не разбираш ли, че заради теб хората няма да гласуват за ГЕРБ? Продължавай да се показваш по медиите и да "жънеш" негативи.

53

Анонимен

преди 2 месеца

Доста е цинично да слага хора на Черепа в служебно правителство на възлови места.Обидно и към обществото,Радев срещу "мутрите",но в ролята на мижитурка "генерал" оставя Черепа,баш мутрата да налага дневен ред и сценарии.А от БСП са за цвят да поддържа електората на комунистите.Я.Стоилов проф.по история на правото,но и депутат от времето на Ж.Виденов за м-р правосъдието е нелицеприятно. Хора от мрачния период на прехода сега внедрени за борба със "статуквото",че и с "корупцията" е голямата лъжа