Снимка: Dnes.bg, архив

Популистът русофил Радев има цялата власт в държавата. Президентът не спази Конституцията като поиска оставката на главния прокурор и министър-председателя с високо вдигнат юмрук, той поиска властта по незаконен начин.Това каза пред bTV Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г.

Още по темата

"Едно служебно правителство преди всичко трябва да преведе България през коректен път и демократичен начин към нови избори, които да бъдат легитимни. Каква е работата му тогава да извършва мащабни чистки и то още в първия ден“, допълни той.

Според Плевнелиев тази чистка е подготвяна преди това.

„Имаме едно предизборно служебно правителство на президента Румен Радев, който се бори за преизбиране. Той има абсолютната власт в България, няма НС, няма други политическо партии. Той си назначи не министър-председател, а началник на щаб, негова дясна ръка и послушен човек. Никога досега български президент не е правил това.“, допълни бившият държавен глава.

По думите му, ако на следващите избори политиците не намерят решение на очевидно сложната задача, която народът ще даде, то на трети вот е повече от ясно, че ГЕРБ ще се върне на „бял кон“, защото може да е всичко, но поне хората могат да ги припознаят като по-малкото зло.

 

Коментари Напиши коментар

379

1

преди 7 месеца

кой беше плевнелиев,мъжът на деси синоптичката ли.

378

kiko

преди 7 месеца

крайната цел на комуниста Радев, агент от ДС : да ни изкара от ЕС, да станем президентска република като беларус и съответно послушковци на русия. От *** народ какво да очакваш....

377

Анонимен

преди 7 месеца

Росен Банов беше пребит на гей парада в Бургас