Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новите заместник - председатели на ГЕРБ са Томислав Дончев и Даниел Митов. Двамата са в политиката от много години. Дончев е вице на премиера Бойко Борисов в оставка, а Даниел Митов беше кандидатът за министър-председател в кабинета на ГЕРБ, излъчен от партията като първа политическа сила в 45-ото Народно събрание, който така и не се осъществи.

Още по темата

„Със сигурност има още много достойни хора, но първо с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център-дясно, като евроатлантическа партия и това е много важно в момента и нашите партньори много внимателно слушат, че нямало вече дясно ляво, но една демократическа партия работи на този принцип ЕНП“, мотивира предложението си Борисов.

Според него с избора на новите му заместници много ясно ще се покаже накъде върви ГЕРБ.

„На кои хора ние искаме да приличаме и към какво се стремим“, каза още партийният лидер.

Даниел Митов обясни, че на двамата с Дончев им предстои много работа и да оправдаят доверието на партията.
„Аз съм човек, който винаги и стоял на ясни позиции. Повече от 20 години към в политиката и винаги съм принадлежал на българската десница. Приказките, че е нямало ляво и дясно са политически лакардии“, отсече той.

Според него пред България и пред Европа стоят тежки геополитически решения и ГЕРБ трябва да стои на ясни принципи.

„Ние тези принципи ги заявяваме и с номинацията в мое лице има ясна посока къде седи ГЕРБ и каква ще е нашата позиция“, обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase