Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предстоят ни два много тежки месеца срещу много, много пари, които са изправени срещу нас - парите на олигархията. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов Национално събрание на ГЕРБ.

„Аз направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от европейските ни партньори“, каза ще той пред партийния актив.

Още по темата

Събранието гласува освобождаването на кмета на София Йорданка Фандъкова и на кмета на Бургас Димитър Николов като заместник-председатели на партията.

Двамата обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

Борисов коментира, че не сваля доверието си от тях, но партийната работа изисква време, а те като кметове го нямат.

„Да не ме разбере някой грешно – остават от най-уважаваните, най-заслужилите", посочи той.

„За времето, в което те двамата управляват тези гадове, те станаха в пъти по-добро място за живеене, направиха се толково много неща – от метрото, през спортните зали до пътищата“, коментира Борисов.

Като членове на Изпълнителната комисия бяха освободени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев.

Бойко Борисов определи Красимир Велчев като „сърцат войн, безукорно честен, депутат няколко парламента“.

„Една дума лоша не мога да кажа за него, той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа. За Нунев мога да  кажа същото, колега още от полицейските ни години, но с някои наши грешки загубихме изборите в Русе, нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага. Менда Стоянва беше един от темелите във финансите, в това, че успяваше да направи бюджети много, много години напред. Тя продължава да работи за партията. На тримата и на Митко, и на Данчето едно огромно „Благодаря“ за това, което са свършили“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase