Снимка: БГНЕС

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения.

Още по темата

Това написа в личния си профил във Facebook премиерът в оставка Бойко Борисов по повод днешния Ден на Европа.

"В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност.

Именно благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията. Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу COVID-19 – достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани.

България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни, написа още Борисов.

Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме...

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 8 май 2021 г.


Той не пропусна да отбележи, че на днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма.

"Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес", заяви премиерът в оставка.

 

Коментари Напиши коментар

444

Реалист

преди 1 месец

и партия герб с какво допринесе?хахахахаапрекалено много власт имате партийки миризливисамозванци

443

Анонимен

преди 1 месец

Когато освободят един роб той се върти ,чуди се какво да прави със свободата и взима най лесното решение - да намери нов господар ,ако може и двама които да го ,,обгрижват"" като не забравя да плюе люто по стария си господар за да се хареса на новите ! Всяка прилика с действителни лица или народи е случайна .

442

АМА РАЗБИРА СЕ

преди 1 месец

ВЗЕМЕТЕ НАПРИМЕР БОКО-ЛАНДИЯРОМИ С ПО НЯКОЛКО СКЪПИ ЛИМУЗИНИ И БУСОВЕ,ОКИЧЕНИ КАТО КОЛЕДНИ ЕЛХИ СЪС ЗЛАТНИ ОГЪРЛИЦИ.ПЪТУВАЩИ ПОСТОЯННО ИЗ ЗАПАДНА ЕВРОПА И ПО СВЕТАНЕ САМО НЕ ПЛАЩАТ ТОК, ВОДА, ДАНЪК-СГРАДИ И ТАКСА-СМЕТ,НО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ НАД 20 ВИДА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ.ЧЕ ТО И В РАЯ НЕ Е ПО-ДОБРЕ !